Przygotować pomidory: sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, wykroić szypułki, miąższ pokroić w kosteczkę.
Na niedużą patelnię (około 20 cm średnicy) włożyć masło lub wlać oliwę oraz starty czosnek, chwilę podsmażyć.
Pomidory włożyć na patelnię, doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Wymieszać i intensywnie smażyć na większym ogniu przez około 4 minuty, już bez mieszania (wówczas pomidory odparują i zachowają swoją strukturę, jeśli będziemy mieszać zrobi się przecier).
Do podsmażonych pomidorów wbić jajka, doprawić solą. Przykryć i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. Podawać ze świeżą bazylią i bagietką.
Czlowiek ma za nic przepusty ruchu drogowego. Wyprzedza poboczem terenówka na drodze, ktora jest wąska i nawet nie ma pasów ruchu. Ograniczenie do 30kmh, dla tego chama za malo.
Typowy niedzielny kierowca na 90 jedzie 60 , tragedia